BIOLIFT

 

 

Kolekciju BioLift čine potpuno prirodni preparati, 100% biljnog sastava idealni za svakodnevnu vrhunsku njegu kože sa blagotvornim aromaterapijskim efektima na cijeli organizam. Proizvedeni su bez termičke obrade, od hladno cijeđenih, nerafinisanih ulja, tretiranih smješom pčelinjih proizvoda (med, matični mleč, propolis, vosak, polen), čime su sačuvani svi aktivni sastojci ljekovitog bilja koji potstiču dubinsku regeneraciju kože na ćelijskom nivou uz postizanje maksimalne stabilnosti. Ne sadrže vodu, konzervanse, emulgatore, vještačke mirise, niti bilo koju sintetičku supstancu.

U komercijalnoj kozmetici (pogotovu važi za mlijeka za tijelo), pored navedenih štetnih sastojaka, mogu se naći i razni izbjeljivači, aditivi, demineralizovana voda i još preko 4000 biološki opasnih i otrovnih hemikalija. Dugogodišnje izlaganje ovim štetnim sastojcima može narušiti zdravlje jer ih koža apsorbuje i putem krvotoka dospijevaju do svih organa. Efekti njihovog djelovanja mogu biti krajnje ozbiljni, od blažih i neprimjetnih poremećaja do značajnog slabljenja imuniteta i pojave najtežih bolesti.

 

Osoba koja intenzivno koristi mlijeko za tijelo u cilju njege, sedmično potroši oko 250ml mlijeka za tijelo koje sadrži 20% raznih hemikalija (otrova) i 80% demineralizovane vode. To znači da za nedelju dana unese 50gr hemije (otrova) i 200ml demineralizovane vode. Ako se to preračuna, za 20 godina u svoj organizam unese 50kg hemije i 200l štetne vode. Najveći dio toga organizam uz napore i posledice izbaci, ali jedan dio, procenjuje se 3 – 6%, ostaje trajno nataloženo. Demineralizovana voda je oslobođena minerala i, kao i svaka druga materija u prirodi, teži optimalnom zasićenju. To znači da svaki litar demineralizovane vode “ispere” iz organizma 120 do 180mg (što je optimalno zasićenje vode suvom materijom) dragocjenih minerala do kojih se i onako teško dolazi.

Preparati kolekcije BioLift, ne samo da ne sadrže štetne supstance, već svojim 100% prirodnim biljnim sastojcima i posebno pažljivo odabranim kombinacijama eteričnih ulja, pored savršene njege kože, jačaju imunitet i stimulativno deluju na čitav organizam. Inače, osobina eteričnih ulja je da, nakon nanošenja na kožu, ljekovite čestice za samo 2 do 3 sata dospeju do svake ćelije organizma (npr. ako se nanese eterično ulje bijelog luka na stopalo, za jedan sat se u dahu osjeti miris bijelog luka).

Suštinska razlika preparata BioLift i mlijeka za tijelo je i u tome što BioLift menja 15 do 20 puta veću količinu mlijeka za tijelo, a mlijeko za tijelo nikada ne može zamjeniti BioLift ulje u potpunoj, suštinskoj njezi tela.